zondag 24 november 2013

Onderzoek RACEAUTO'S: naar de garage!!!

Donderdag was een grote dag want we trokken naar de Ferrarigarage! Na de praatronde aten we een stukje fruit, gingen we gauw nog even naar toilet en dan stapten we allemaal in de juiste auto… op weg naar de garage!
De papa’s van Mano, Romane, Kobe, de opa’s van Felix en Lily en de mama van Mamadou gingen mee.
Toen we de garage binnenkwamen, kregen we al meteen de blinkende auto’s in de gaten. Een meneer kwam ook zijn auto ophalen, dus deze zagen (en hoorden!) we vertrekken… wat een geluid!
We mochten niet in de sportwagens zitten, ze zijn tenslotte spiksplinternieuw!
 Maar we hebben wel veel gezien: het paard van Ferrari (logo), het motorblok achteraan, de kleine koffer vooraan, de gaten om lucht door te laten (om snel te gaan), de platte onderkant (om snel over de weg te glijden), de wielen met mooie wieldoppen, de uitlaat (wel 3 of 4 buizen!), het dak dat open en dicht gaat, …
We hoorden het alarm een keer afgaan. Er stond een auto op de brug en deze ging omhoog! We mochten er allemaal eens onderdoor stappen om de onderkant te bekijken: niks te zien, enkel platen en vijzen.
We zagen hoe het wiel vervangen werd: met een snelle schroefmachine werden de bouten eruit gedraaid, de garagist nam het wiel eraf en we zagen de remschijf met de rode remklauw. Om het wiel er terug op te zetten, werd weer de machine gebruikt maar ook een grote sleutel om alle bouten extra vast te draaien.
We kregen de kans om alle vragen te stellen, we kregen overal een antwoord op en weten nu veel meer over Ferrari’s en raceauto’s.
We kregen van de Ferrarigarage ook een geschenk: een mooi dik boek over Ferrari als wereldkampioen en stickers voor alle kleuters!Geen opmerkingen: